UK Farm Agro Resort - Part 1

cerita bertarikh 13/06/2015
kahkahkah
basi pun basilah kan

ni lokasinya:
Plot 8, Projek Pertanian Moden Kluang, KM 13, Jalan Batu Pahat, 86000 Kluang, Johor
T:  077597555
F:  077597991
website
facebook


tarikan utama:

  1. mini zoo and lavender garden
  2. feedstock processing factory
  3. goat pen
  4. baby goat feeding
  5. goat milk processing centre
  6. mushroom farm
  7. tropical arcade and fruit farm
  8. jakun village
  9. turkey feeding
mini bas farm tour: dewasa RM58.30, kanak2 RM47.70 (umo 3 - 12) termasuk tiket, mini bus, in house guide, animal feeding, goat milk tasting and mushroom snack, tour dlm 2 - 3 jam

horse carting farm tour - low season RM190.80, peak season RM254.40 termasuk tiket, horse carting, animal feeding, goat milk tasting and mushrrom snack, tour dlm 2 - 3 hours, maksium 4 org

optional activities:
  1. horse riding RM15.90, horse carting RM84.80 (utk 4 org), archery RM10.60, sheep challenge RM5.30, night tour RM3.00, DIY goat milk muffin RM10.60

Nak tido ada chalet/dormitory package 2 hari 1 malam
ini packagenya dan mapnya
ni plak package 3 hari 2 malam
dan ini packagenya
sebenarnya aku dh lama tau pasal tempat ni, cuma tak pernah nak cuba masuk dalam tu sebab tengoknya jalan masuk tanah merah dan berbatu2
aku pun budget nak masuk dlm tu mesti la jauh kan
tapi memandangkan cuti sekolah kali ni, aku eksport anak2 balik kampung mak ayah aku, manakala aku ngan pakwe outstation ke bandung + jakarta atas urusan kerja, makanya aku ngan pakwe sepakat bawak anak2 jalan sini

mmg jauh masuk dalam tu wei, ngan jalan tanah merah, berbatu2, kereta korang jgn cerita la rupa apa kahkahkah
dah sampai takkan nak skodeng kan
bayar ajelah entrance fee anak branak dlm 200++
samada berbaloi atau tak bayar 200++ anak  branak, follow aku dlm next entry


Comments

  1. Janji budak budak seronok ye Elly...tengok kambing sure depa suka tu

    ReplyDelete
  2. Janji budak budak seronok ye Elly...tengok kambing sure depa suka tu

    ReplyDelete
  3. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  4. june 2015!!??


    pensan aku nak tunggu entri Lombok giniiiiiiiiii!!!!!!!!

    ReplyDelete

Post a Comment