Lombok - Part 2 - Airport Lombok to Pelabuhan Kayangan to Pelabuhan Pototano

jom kita ke Pelabuhan Kayangan di belah Timur Lombok
meh tengok apa ada di sepanjang perjalanan, yang sempat aku snap
masjid kat sini cantik2 
banyak
walau banyak, bila tiba solat jumaat semua digunakan


dalam perjalanan nampak banyak org jual benda alah ni tepi jalan
pak nur tanya nak ke?
eh....mestilah nak kan!
nama kuih ni, kuih bantal gabuk
dibungkus macam ketupat
isi dalam dia ada pulut dan pisang
nampak tak pisang tu, sedap weiiiii
menghampiri pelabuhan kayangan, mata aku disajikan dengan pemandangan begini
subhanAllah, cantik wei
selamat sampai di Pelabuhan Kayangan
jom kita ke Pusat Kuliner Sasambo 
kita lunch dulu

byk org jual nenas
jom pilih apa nak makan
aku bedal je apa ada, aku tak la cerewet mana sebenarnya
amik jelah apa2 GB, kang aku makan jek

iyra dah out masa ni
muntah dah
so dia minum coke aje
kami tapaukan jugak dia nasi dan sedikit lauk
ok, jom kita makan
penuh lauk atas meja ar
lauk kami







dan air minuman rasmi bila di Indonesia selain jus alpukat
aku la tu!
selesai makan, selesai ke kamar kecil, kami pack barang2 kami yang perlu aje untuk meneruskan perjalanan seterusnya
selebihnya kami tinggal dlm kereta
ala 1 mlm aje pun nak ke pulau yang best tu

jom nek feri
ni la feri yang kami nak naik tu
tak sabar
dan tak mampu imagine rupa ferry
sibuk bebeno shopping air

oh my rinjani
cantiknya ko
tiket dah beli
sehala Rp17,000
jalan cepat, pak nur dah ckp ayuh ayuh hahaha

bukan kami aje boleh naik feri, kenderaan juga naik feri


alhamdulillah, dpt kejar feri
tapi kan
sebenarnya tak perlu risaukan feri
sebab ada 20 biji feri disediakan, dan sebiji feri akan melakukan 4 trip sehari, dan operasi feri adalah 24 jam

apa kami buat dalam feri?
macam2 oooo boleh buat dalam feri
perjalanan dari Pelabuhan Kayangan ke Pelabuhan Pototano memakan masa 2 - 3 jam

next entry eh!







Comments

  1. hehehe diam diam dia suda hapdet!!

    nak curik gegambo dalam ni kot kot ada yg termiss snap ye! mekasih in advanced!!

    ReplyDelete
  2. cantiknye pemandangan....rietta ada juga terjumpa teh botol tu jual kat mydin, mcm nk beli, tpi mcm tkut xsedap...hehehe....feri tu mcm feri pergi langkawi yang baru erk...boleh bawak kenderaan sekali...

    ReplyDelete
  3. akhirnya bantal gabuk tu hilang gitu aje..

    ReplyDelete
  4. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete

Post a Comment