Belitong Trip: KL - Jakarta [ entry 1 ]

selamat siang ibu-ibu dan bapak-bapak,
aku tau entry lombok lom abis,
aku tau entry bromo juga lom abis,
gelak dulu dekah-dekah kahkahkah

aku dah mula up entry baru
trip ke belitong
ala cam tak biasa ngan blog ni kan

trip lombok, bromo dan belitong
tiket dibeli tak la jauh jarak masa
ahli jemaah yang pi pun within the circle
apa ada hal kan

tiket cam biasa dr singa yang belikan
jemaah ke belitong yang asal - aku, dr singa, GB dan iyra

masa berlalu, biasalah beli tiket setahun awal kan, pelan2 kita plan
tiba2 dr singa kata, dia ada conference di portugal pada tarikh yang sama ngan trip ke belitong
eh eh eh eh
camner ni?
ko rasa?
aku rasa?
mesti la dia akan ke portugal kan
kalau aku pun akan buat pilihan yang sama huhuhu
walau sedih
walau sadis
apakan daya

tinggal 3 jemaah je
iyra undur diri atas alasan tersendiri
tinggal aku dan GB
eh eh ni dah mcm trip nak pi honeymoon plak 2 org hahaha
eh eh dulik apa kan
kita on aje
tiket pi balik jakarta pun dah beli, tiket ke belitong je belom beli
atas sebab harga tiket ke belitong yang boleh tahan mahal

aku dan GB dah sepakat, kalau tiket ke belitong masih mahal, kita tukar je plan, jalan2 ke jakarta bleh, bandung bleh, bogor bleh
tak de masalah, itu perkara kicik saja

dalam pada menunggu tarikh berlepas yang dalam beberapa bulan,
tiba2 ada budak nyebok nak ikut trip ni, dan cabaran kali ni, dia nak angkut anak dia yang belum berusia setahun tu
GB ok
eh kita ok je
dah syuh syuh pi cari tiket ke jakarta sendiri
aku dan GB biasalah flight air asia je
dia?
flight MAS dan bukan setakat tiket pi balik jakarta je dia beli
dia dpt skali tiket jakarta-belitong-jakarta i tell u

flight time tak jauh beza
so ok!

flight jam 7++ pagi
so aku suka ada di airport jam 5 pagi
memilih utk guna taxi aje ke KLIA2, kesian lak kat pakwe pepagi buta kena bgn anto aku ke airport, kang pagi nak anto anak pi sekolah lagi kan
lagipun anak2 tengah menjalani peperiksaan pertengahan tahun, jadinya aku tak nak la kacau
dah la derang bising aku travel time derang exam

aku call member PIBG aku pick up aku kat umah jam 4 pagi, dia buat UBER
wife dia pun teman skali ke airport, ada la geng borak dlm keta,
tq Juff!

luggage aku,
aku minta GB belikan aku luggage dan share aje ngan dia, sebab aku pemalas nak carry backpack, berat, lagipun flight budak yang naik MAS tu lewat sket berlepasnya, so tak de issue lembab/leceh nak amik baggage
pagi tu hujan lepat, dan mcm biasa flight ada sedikit delay
geng travel kali ni
budak tak cukup tido dan rushing sana sini sebelum ke airport




flight gegar2 sebelum dihadiahkan dengan awan sebegini



benda wajib kalau naik air asia ialah order makan, aku rasa lagi ekonomik dari aku pi makan kat airport tu
kali ni aku amik big breakfast
tak pernah try lagi big breakfast ni
okeh sedap, portion pun kenyang, sesuai utk diet, sebab sampai nanti ke destinasi confirm tak bleh diet dah

nampak tak bulatan pelangi
tak nampak sila meninggal (kahkahkah ayat bebudak zaman sekarang)


dah nampak daratan...yeayyyyyyyyyyy tanda tak lama lagi landed la kita








alhamdulillah selamat mendarat di terminal 2, bandara soekarno hatta, jakarta


dan usai melepasi imigresen, kami pi amik luggage, lepak2 kejap dan tak lama lepas tu muncul 2 umat yang bakal menyertai trip kali ni, menjadikan 4 orang jemaah untuk trip ni
welcome umi fattah dan fattah yang tall, dark dan kacak!
lets begin our journey
journey ke stomach dulu ni?
kahkahkah

Comments

  1. Ohoiiii pantas!!!! Bila nal sambung?? 🤣🤣🤣

    ReplyDelete
  2. ahahahahaa.... org baca okeh... malas update tapi nya... 😋😋😋..
    mana aci gambo kepak je bnyak.. mana gambo fattah.. mana2..!!.. muahahahaahaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. kasi la chance kepak bergaya dulu, pasni baru fattah, queue pls

      Delete
  3. kalau kau cakap nak ikut gi portugal aku bawak beb!! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. budget kita kelaut kak, huhuhu jauh portugal tu, dekat2 boleh la ikut akak

      Delete

Post a Comment