Part 4: Belitong Island Hoping - Pulau Batu Belayar, Pulau Pasir

dari perkampungan nelayan tg binga
jom kita berisland hoping
ko tengok pasir dia
tu baru pasir
lom ko tengok air dia
nangis oooo
seriusly ini antara yang terbaik aku pernah tengok air lautnya
very the clear
yelah, travelling aku tak la jauh skopnya lagi, tapi inipun dah cukup terbaik di mata hatiku
semuanya GB yang arrange
yang aku tau, aku dpt berisland hoping arini dengan aman sentosa
mari kita ke pulau pertama iaitu pulau batu belayar
uniknya pulau ni, banyak batuan besar-besar, dari jauh dah nampak
pastu ko nampak kemain org bergambar dan berswafoto
unik betul bentuk-bentuk batuannya
ni antara bukti kemain org tu berswafoto
tak ajak aku plak tu


dah la berswafoto tak ajak aku
disuruh plak snap gambar derang
wei, amik gambar ni lagi bagus la
ko tengok 
dia rela amik gambar batu tu dari amik gambar aku
kahkahkah
ko tengok
buli aku amik gambar derang
dan buli aku lagi
merajuk la camni
aku pi amik gambar batu-batu la
cantik batuan kat sini
pasir pun cantik kemain, halus dan putih
air laut dia betul2 clear
kalau anak-anak aku ikut, confirm dah dlm laut dah aku ngan anak2 mandi manda 


ko tgk 
buli aku lagi
yang kenit tu pun boleh tahan membuli aku
untungla gambar banyak wakakkakakaka nanti ko
sebenarnya ada la derang snapkan gambar gua
hahahah saja je gua cari pasal

 pendengki
nak gak interpreme
 hahahhaa amik ko!
wakakkakakaka
i enjoy ok!
clear kan air dia
specialnya masa sampai kat pulau ni
aku dpt tengok tapak sulaiman
1st time dalam hidup dok tengok dan pegang tapai sulaiman
ko nampak tak betapa clearnya air laut kat sini
Image may contain: outdoor and nature



tiba2 kena sound sebab dok pegang tapak sulaiman tu
katanya nanti mati, sebab lama sangat diangkat dan tak dibiar dlm air
eleh
kami baru angkat kot
sebelum2 tu yang gasak angkat dok bergambar bukan kami
tak memasal plak kami kena
kahkahkahkah

dating atas batu
taulah aku tak mampu
terbanglah ko bebas sang burung


nampak betapa cantiknya batuan yang terbentuk kat pulau ni
sapa yang gila berswafoto mmg la cantik hasilnya

teruskan perjalanan ke pulau yang ke 2
sebelum ke pulau yang ada rumah api tu, kita singgah dulu ke pulau pasir
uniknya beting pasir ni akan hilang saat air laut pasang
masa lalu ni kebetulan air nak mula pasang
tapi masih ada beting pasir yang nampak
kalau nampak banyak bot parking, tandanya beting pasir masih belum tenggelam



masih banyak bot yang parking kat tepi beting pasir

ko tengok air dia memancar berkilauan

kemain mamat tu selfie



 hahahah pembulian sedang berlaku

okeh jom ke pulau yang ada rumah api tu

Comments

  1. dia x tau dlm kamera kita ni penuh gambo dia jaaa..!!!... nak ke gambo yg sendu .. x dpt naik rumah api tu..?.. viral kang..?ahaahhaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. wakakkakakakaka bluwekkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

      Delete
  2. kite pun ado gambo sendu takdapat naik rumah apiiii hahahaha!!!!

    ReplyDelete

Post a Comment