Part 6: Pulau Kelayang

pulau terakhir
pulau kelayang, desa keciput
cantik pulau ni
boleh daki bukit sket, utk view yang cantik
tapi kami kan lepas makan bagai nak rak, perut kenyang ya amat
pikir punya pikir
nak naik tak bukit
ke tak nak naik
akhirnya kami fikir, kasut kami ni mcm tak sesuai, kang kalau apa2 dlm perjalanan mendaki camner
kahkahkah
padahal bukit cenonet je kot...dasar kenyang mcm ular sawa!
bila amik keputusan tak mendaki
makanya bergambar ajelah kita ye

aku mmg fail la bab pose2 ni

cover perut nampak
pandai letak fattah kat depan
tiba-tiba abang bot bersuara ingatkan kami yang ada 3 bijik kelapa kami lom minum 
padahal 3 bijik kelapa tu kami beli dan bawak dari tempat naik bot memula tu
kahkahkahkah
perut dah penuh
nak minum air kelapa sorang sebiji
tapi dah bayar siap2
tak minum kang rugi
akhirnya kami akur, tak nak jadi kawan syaitan, jadi kami suh ajelah abang bot tu belah dan kami minum air kelapa tu sebelum sampai jeti balik
minum sambil tengok panorama ni
ohsem betul
ikut hati aku dah nak bentang tikar, lunjur kaki dan badan bersama air kelapa di sebelah
jom balik

sampai dah
berat je kaki nak turun dari bot tu


kami berisland hoping hari jumaat
tak la ramai sangat umat nak berisland hoping
ko nampak tak bot punya banyak parking tu
esok tu lagi banyak kata pak supir
orang pun mmg akan ramai berbanding hari ini sepi
phewwwwwwww nasib buat island hoping hari jumaat, kalau tak esok mau berebut dan sesak!




nampak benda alah ni
dah penat nak turun memasing 
sayang bontot yang melekat dalam kereta
akur ajelah amik gambar gaya gini 

welcome to belitong!

settle island hoping, plan balik ke hotel, tapi kami amik keputusan nak pi cari sket cenderahati dan benda2 belik kat belitong yang dijual
byk sungguh la kerepak yang ada
sangat banyak
macam-macam gaya kerepek tu dijual
sedap2 plak tu
tak tau la sebab mmg kerepek tu sedap, atau kami lapar, atau sebab tester tu free, boleh makan banyak2 kahkahkah
gambar tak ada ye
sebab ilang masa sync ke dropbox
tp aku borong kerepek pisang sira coklat, kerepek pisang sira sambal, pastu ntah apa kerepek lagi tah
mmg sedap semuanya
pastu beli tshirt untuk anak2 kat umah
tu ajelah yang aku borong
plan nak jalan2 keliling belitong
sebab tak la besar mana pun belitong ni
tapi tak jadi
sebab waktu malam bandar belitong ni mati
semua tido awal, kedai tutup
waktu pun agak suntuk 
maka kami sepakat terus ajelah balik ke hotel dan pi makan malam 
ni je gambar yang ada kahkahkah

mak dia sibuk pilih tshirt
suh aku jaga fattah
hahahha mmg silap la kan
lets enjoy ngan auntie elly
 lps dia melalak kuat dikerjakan auntie elly
dia pi kat umi dia
ngadu la tu!
hahahaha kahkahkahkah
harap malam ni tido dia tak tajang gua lagi


Comments

  1. saya balas dendam time auntie tido... muahahahaaaaa....

    ReplyDelete

Post a Comment