Part 7: Pantai Tanjung Tinggi, Belitong to Jakarta

Eh gua lupa la
(refer Part 6)
sebelum shopping souvenier dan memborong kerepek, kami sempat singgah ke Pantai Tanjung Tinggi semata-mata nak layan sunset
 ada la gerai2 jualan
tapi kami tak la singgah






 salah satu lokasi filem laskar pelangi



 batu kat sini mmg beso2
ramai je org panjat batu tinggi2 sampai atas nak layan sunset






malam terakhir di belitong
lapar gak
malam smalam dah blaja kan level kepedasan nasi goreng mampus
jadi malam ni kita jadikan pengajaran dan panduan

roti bakar coklat cheese
nasi goreng pedas mampus
kali ni level 2
kahkahkah
masih pedas tau walau level 1
pedas yang ok
pisang goreng coklat cheese
tido bersama perut yang kekenyangan malam tu
dan malam tu jugak fattah tido lena tanpa terajang auntie elly

breakfast time
lepas breakfast, taxi dah tunggu di luar hotel
meh la pulang ke jakarta
2 malam di belitong
tapi kami rasa insyaAllah kami akan mai lagi
best!
penduduk yang ramah
derang bertutur bahasa melayu tau
aku plak yang over dok speaking bahasa indonesia
makanan sedap, tu pun tak explore banyak bab2 makan
view yang cantik

airport kecik, tapi ramai gak orang

borong kerepek ke kak




mesti ingat gambar ni sebab nak snap gambar mamat tu kan
tak la
kami target makanan dlm pack tu
kami nak roti nenas lagi
sedap!
tapi kan kali ni tak de roti nenas
kami dapat muffin!
fattah dah pengsan
kami belum

bye bye belitong









holla jakarta


kemana kita?
tu di luar airport jakarta
rancak pembinaan untuk landasan keretapi
dari airport jakarta langsung ke bandung katanya boleh
destinasi lain aku tak ingat
wah!
tak sabarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr


Comments