Part 10: The Jayakarta, Cisarua

dari Telaga Warna tadi,
kami turun sedikit menuju ke hotel yang kami nak tido malam ni
cuaca dah mula gelap
haaa yang ni sumpah lawak
tau pehal amik gambar derang
mmg la aku suka snap gambar2 gini, tapi 2 eko mamat ni over tau
ingat wa nak sangat sengih2 kat derang
kami ni dlm keta gelak beso tengok derang
sebab apa, tepung yang derang dok gelek2 ke apa tah dah jejak ke tanah dah
oiiiiiiiiiii tak hygiene dik oiiiiiiiiiii
kahkahkah

kelihatan di kawasan yang kami akan check in malam ni, kedai2 bangsa arab mendominasi
majoriti kedai bangsa arab
tapi pekerjanya org indonesia
kawan indonesia aku kata
ramai org sini kawin dengan org arab
dan akhirnya sang isteri tu yang akan menjaga perniagaan mereka
wallahualam aku pun tak pasti


akhirnya tiba di hotel
GB kata dia sengaja amik hotel cun sket
mmg cun, jauh ke dalam lokasi hotel ni
dan terletak betul2 di atas bukit
kami ambil standard room tu
with extra bed


laluan masuk ke bilik, alhamdulillah kami dpt tingkat bawah, tak yah turun naik tangga
 gambo bilik ntah mana, yang ada dlm simpanan, gambar bilik air je kahkahkah
hotel yang sangat sangat selesa
 malam tu aku makan makanan yang aku beli kat r n r
aku mmg suka shopping makanan kat r n r dia
tengok ni, benda alah ni sedap dowh
dah puas makan, tidolah kami dalam kekenyangan

pagi2 dah bangun
yeahhhhhhhhhhhh berkabus  kat luar
bukak2 sliding door, nampak penuh pokok bunga di sekeliling

meh jalan2 sekeliling hotel sebelum pi breakfast

nak breakfast kena turun sket ke bawah
tak pe jalan2 sket menikmati pemandangan
berkabus lagi di sekeliling
dah2 jom pi breakfast

bunga2 kat sini cantik2 belaka










garden resto, open air concept
gambar derang je ada
gambar gua tak ada
kahkahkah

memilih duduk di area ni
boleh tengok view luar

 seat byk kosong sebelum tiba2 penuh bila dihujung waktu operasi
 pinggan pertama aku
pinggan seterusnya aku tak amik gambar
aku suka gorengan yang mcm jejemput tu, benda wajib aku makan kalau mai sini
review makanan:  ok, not bad!
 tau ni apa?
ini le kacang bogor
1st time makan
sedap, mcm kacang rebus

amik masa pusing lagi sekitar lepas breakfast
ada kuda kalau nak naik
tapi kena bayar la
ada pool gak
eh dia lagi
dah2 jom kemas dan check out
 x abis2 amik gambar bunga
check out time
misi seterusnya adalah mencari pokok pinus







 brenti kat sini sebab tiba2 nampak banyak beno pokok pinus di tepi jalan 
 tu pokok pinus
tapi tetap tak puas hati
sebab kami tau ada satu kawasan hutan yang dipenuhi pokok pinus dan dibuka untuk kunjungan
tanya supir, supir pun tak tau
ayoma ayopa
meh la kita guna waze
adakah kami berjaya????????????


Comments

  1. saspen kan?? berjaya ke jumpa pokok pinus tu? hahahaha!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha see the leg la, tengok la dengan sapa elly travel

      Delete

Post a Comment