Part 14: Masjid Istiqbal, Pelabuhan Sunda Kelapa

awal kami bangun, sebab hari ni hari terakhir kami kat sini, nak betul-betul habiskan masa yang ada.
masih ada masa, singgah kejap kat Masjid Istiqlal.  Masjid terbesar di Asia Tenggara dan boleh muat lebih daripada 100,000 jemaah pada satu masa.  Monumen penting dan simbol kemerdekaan bagi masyarakat Indonesia.  Istiqlal = MERDEKA.

Hajat nak breakfast kat sini, tapi tak de kedai/gerai yang bukak pun.
kita jalan-jalan ajelah kat sini, ramai orang kat luar dan dalam masjid.


kami teruskan perjalanan ke sini
tapi kami lapar ya amat, makanya kami decide makan ajelah kat gerai-gerai berdekatan...ni je pun yang ada, pun boleh la

tak le bersih mana kawasannya, dah ditulis siap-siap pedagang kaki lima, so jangan la nak expect lelebih kan




ada banyak gorengan
ni lontong, aku suh GB belikan aku ni


makcik tu tengah siapkan order kami
ni yang kami makan
Image may contain: food

ni lontong yang aku GB belikan tadi
okeh dah kenyang


singgah sini sat pi tengok-tengok, pi baca sket cari ilmu, dan pi tandas tinggal tanda kahkahkah
tandas dia bersih 

 Sedikit info, nak lelebih pi google sendiri
 tempat lain yang korang boleh pi

dah jom kita meredah panas lit lit explore pelabuhan sunda kelapa


Comments

Post a Comment