Part 15: Pelabuhan Sunda Kelapa

jom masuk ke kawasan pelabuhan sunda kelapa...hangat lit lit oiiiii

Pelabuhan Sunda Kelapa, Jakarta Utara.
Pelabuhan tertua di Jakarta, masih lagi berfungsi dan beraktiviti sehingga kini.
Sibuk juga dengan pelbagai aktiviti.
besar-besar kapalnya.










bersusun elok dan rapat kapal-kapal





nampak tak 3 orang yang gigih tu
gambar sebelum aku berjaya mendapat aksi menarik mereka
kahkahkah
derang kena ckp terima kasih kat aku sebab aku tak share gambar derang tu 
kuikuikui






masing cari tempat redup
nampak dia haus, dan stress nak pulas penutup botol mineral tu




lega dpt minum akhirnya








katanya saat matahari terbenam cantik pemandangannya, jadi kalau ke jakarta lagi sekali boleh cuba berada kat sini masa matahari terbenam

ada je bapak-bapak yang akan mengemudi perahu kecil dan menawarkan korang untuk berperahu berpusing-pusing kat area tu, ada juga yang akan bawa korang ke mercusuar.
elok negotiate bebetul tentang rate, ada dia offer nak naik perahu, tapi aku tolak awal-awal mengambilkira faktor masa....mungkin lain kali.
tapi aku perhatikan air kat situ agak kotor, dan ada sedikit bau, pembangunan sekeliling mengorbankan sedikit panorama, dan dah banyak bangunan apartment di sekeliling pelabuhan ni.

dah cukup panas, kulit dah rentung, elok la beredar!

Comments

  1. sibuk pelabuhan tu ea...pelabuhan cni pown pernah smpai lg...jeling jeling je tepi LLB tu...hehehe....

    ReplyDelete

Post a Comment